Ingenting er så fint som når skog og fjell begynner å kle seg i høstdrakt.
Frisk luft, sterke farger, sauer som breker og modne blåbær i alle retninger.
Bare jeg som blir fristet?

Selv om det var meldt ganske heftige vindkast til natten pakket vi (Jeg og søsteren min Frøy) sekken med telt, bålpanner og sovepose og trasket i vei.
Med en sekk på over 24 kg gikk det ikke så aaaltfor raskt opp fjellsidene, men det gav rikelig med tid til å nyte fargerike vidder.

  • Lokale

Det blåste altfor mye da vi kom opp til vannet. Vanligvis bruker vi å slå opp camp her, rett ved elvemunningen, men med denne vinden begynte vi straks å lete etter en annen plass som lå litt mer i lé. Bare 100m lenger ned langs elveleiet fant vi flat mark vi kunne sette opp teltet på. Ikke den verste utsikten jeg har campet til!

Omtrentlig ved solnedgang løyet vinden og det ble fyrt bål og varmet vann i bålpanne for obligatorisk kakao og middag.
Henslengt i hver sin ende av bålet ble det ikke sagt så mange ord, ikke strengt talt nødvendig heller når en har slike farger å nyte på himmelen, og såvidt kan skimte fjellene innover Storfjorden bade i dagens siste lys.

  • Teltet - Helsport Fonnfjell 2. Stor sideåpning (som kan settes opp som en baldakin), og perfekt til en liten fisketur/fjelltur.

Jeg lå å dagdrømte litt om jakt, skulle gitt mye for å komme opp hit igjen neste dag med rifla på ryggen. Høsten er tiden for høsting av naturen (bokstavelig talt), noe jeg sterkt brenner for.
Om det så er bær eller dyr er det en naturlig del av livet og naturen.

Turbuksa er også nå byttet ut til en litt tykkere modell, sommeren er definitivt over.
Bukse – Vi brukte begge Norrøna HeavyDuty. En slitesterk bukse som motstår tøft terreng. Den har forsterkede (og vannavstøtende) materialer der det er mer utsatt for slitasje – som på rumpa og knærne. Perfekt turbukse til skogsjakt!
Ull – innerst brukte jeg Aclima sin tynne ullgenser. Utenfor brukte jeg Jotunheim sin nye Spiterhø strikkegenser! Utrolig myk og veldig varm, så denne hadde jeg på hele kvelden.
Den kommer i to farger til, også til herre. Så er det jo selvsagt et stort pluss at de er veldig fine å se på da;) Denne genseren rakk ikke å komme opp på hengeren da vi fikk den inn, før den var kjøpt;)


Skall – Jeg hadde på meg den fargesterke Salomon Nebula Stretch. En veldig elastisk jakke som både er vindtett og vanntett.
Sko – Her går det kun i Alfa (og Salomon ellers). Alfa Bever Pro Advance for min del og Alfa WalkQueen Advance med Frøy. Min beversko er en kraftig støvel som har skikkelig avstivet skaft og god stabilitet, perfekt til jakt eller dersom jeg bærer tungt.
Alle foto: Frøy

Da vi sovnet for kvelden blåste det ganske bra, og jeg våknet igjen i 03tiden av at det rev ganske heftig i teltduken. Vi hadde festet alle bardunene grundig, så det skulle ganske mye til for at det skulle løsne. Skrekkblandet fryd å tulle seg lenger ned i soveposen å legge seg til å sove igjen. Herlig!

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.