Capitàn Isma ↑

Nord. Arktis. Svalbard.
Hva er det med denne øya? Det arktiske generelt har en sinnssyk dragning på meg som jeg aldri helt klarer å forstå.
Som magnetisme.
Jeg kan godt være hjemme på Sunnmøre, der jeg kommer fra, men innerst inne i meg er der en liten stemme som konstant sier at det er på tide å dra tilbake. Nordover. Hjem.
For det er virkelig her jeg føler meg hjemme. Fullstendig avslappet og tilfreds.
Når jeg i tillegg kan jobbe med det jeg elsker, natur og villmarksliv – kan det egentlig bli bedre? (Njaa, et par millioner på bankkonto hadde vært helt greit?..hehe) Neida.Det er vanskelig å forklare den unike følelsen her oppe. Stillheten. Bildene i seg selv klarer ikke helt å videreformidle Svalbards stemning. Den må egentlig oppleves. Nå har i tillegg fuglelivet her oppe kommet for fullt, og det er så herlig.

Hadde også en veldig spesiell opplevelse en dag på jobb, en vågehval var utrolig nysgjerrig på hva vi var og svømte rundt båten en god stund. Den svømte faktisk inn i båtskroget! Når vi startet motorene og kjørte avgårde svømte hvalen langsmed (og hoppet!), for de som kan sjøspråket så kjørte vi da over 20kt, så ganske rask den karen der! En helt sinnsyk opplevelse, både meg, kapteinen og gjestene var helt i 100 (noe du desverre kan høre på filmen også..heh)
Vågehvalen generelt er ikke så veldig stor. Den blir mellom 7-10m lang og kan veie opptil 9-10 t0nn.Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.